ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014


•    Το ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2012, και με θητεία 2012-2014, ήταν : Πρόεδρος: Καλούρη Ουρανία,   Αντιπρόεδρος: Κρίβας Σπύρος, Γραμματέας: Γαβριήλ Αρχάγγελος, Ταμίας: Κατσαμπούρη Φωτεινή,  Μέλος: Μαστοράκη Έλενα. Αναπληρωματικά μέλη:  Κατσανέβας Θεόδωρος, Κουτσαύτη Μαρία. Ελεγκτική επιτροπή:  Δεμερτζής Νίκος, Βαγάκης Παναγιώτης, Παπαβασιλείου Ιωάννα.
Το ΔΣ ανέλαβε στις αρχές Φεβρουαρίου 2013 μετά την παράδοση από το παλαιό ΔΣ.
  
•    Με την ανάληψη των καθηκόντων μας επιδιώξαμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας,  κο Αρβανιτόπουλο Κ. συναντηθήκαμε με τον Δ/ντή του, κ. Μιχαλολιάκο Μ. όπου του θέσαμε τα σχετικά με την αναβάθμιση του θεσμού θέματα και ζητήσαμε η ΕΛΕΣΥΠ να είναι επίσημος συνομιλητής του Υπουργείου για τα θέματα ΣυΕΠ.

•    Το ΔΣ αναλαμβάνοντας καθήκοντα διαπίστωσε ότι δεν είχαν κατατεθεί φορολογικές δηλώσεις για την ΕΛΕΣΥΠ τα τελευταία χρόνια, και η ΕΛΕΣΥΠ ήταν υπόχρεη σε πρόστιμα. Ανέθεσε σε λογιστή το θέμα, όπου αφενός μας υπέδειξε να μη κάνουμε μεταφορά έδρας όσο υπάρχει η εκκρεμότητα και αφετέρου τακτοποίησε όλα τα φορολογικά θέματα για τα οικονομικά έτη της θητείας του. Τα προηγούμενα έτη έχουν μείνει σε εκκρεμότητα. Παρόλα αυτά πληρώσαμε πρόστιμο στην εφορία για τη μη δήλωση του τελευταίου έτους του προηγούμενου ΔΣ. Από το ΔΣ αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση προς τη ΓΣ για αλλαγή καταστατικού, όπου η έδρα της ΕΛΕΣΥΠ να ορίζεται η Αττική γενικότερα για να μην δημιουργούνται φορολογικές εμπλοκές.

•    Αναθέσαμε σε courier την αποστολή του περιοδικού, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων (το κόστος αποστολής ανά τεύχος ξεπερνούσε τα 2,80 ευρω και τώρα είναι στο 1,80 χωρίς ΦΠΑ).

•    Αλλάξαμε εκδοτικό οίκο συνεργασίας για το περιοδικό. Αναθέσαμε την έκδοση, μετά από έρευνα στην αγορά και προσφορές, στον εκδοτικό οίκο «Πεδίο», όπου και η προσφορότερη τιμή κόστους έκδοσης.

•    Σχεδιάσαμε νέα λειτουργική ιστοσελίδα όπου αναρτώνται και οι ανακοινώσεις –ομιλίες, παρουσιάσεις κλπ. και στην οποία στοχεύουμε να αναρτώνται ηλεκτρονικά τα τεύχη της Επιθεώρησης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού μετά την παρέλευση 2 ετών από την αρχική έκδοση κάθε τεύχους. Η φιλοξενία της ιστοσελίδας έγινε στην creta force με 100 ευρω +ΦΠΑ για δύο χρόνια. Την κατασκευή της ιστοσελίδας προσέφερε αφιλοκερδώς το μέλος της ΕΛΕΣΥΠ Αντωνοπούλου Αλίκη και το λογότυπο η Αντωνοπούλου Αναστασία-Θεοφανώ.

•    Λαβαίνοντας υπόψη τα όσα είχαν επισημανθεί στην προηγούμενη ΓΣ προσπαθήσαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα του θεσμού και της επαναλειτουργίας των δομών ΣυΕΠ, να διεκδικήσουμε την θέση του επίσημου συνομιλητή στα τεκταινόμενα στο χώρο εφαρμογής του θεσμού, να συμμετέχουμε ενεργά σε όσα συμβαίνουν  στο χώρο της εκπαίδευσης (διαθεσιμότητα, αξιολόγηση κλπ), να διοργανώσουμε επιστημονικές εκδηλώσεις έτσι όπως πέρυσι μετά από πρόταση της κας Χαλβατζή Μαργαρίτας είχε γίνει από όλα τα μέλη αποδεκτό.


•    Τον Μάιο 2013 σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) το ΔΣ πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία  ημερίδα με θέμα: "Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού. Μυστικά και ψέματα" και ομιλητές τους Κατσαμπούρη Φωτεινή, ταμία του ΔΣ της ΕΛΕΣΥΠ και Μορφόπουλο Δημήτρη. Το υλικό της ημερίδας, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΣΥΠ προκειμένου να είναι προσβάσιμο και να διευκολύνει όλους τους συναδέλφους  Καταφέραμε και είχαμε σύνδεση με όλη την Ελλάδα!!!

•    Το Δ.Σ. της Εταιρείας επίσης προσπαθώντας να συμβάλλει στην επαγγελματική εξέλιξη των Συμβούλων των ΚΕΣΥΠ, αλλά και στη μεταξύ τους επικοινωνία, απηύθυνε πρόσκληση για συναντήσεις μεταξύ των συμβούλων με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών.

•    Ολοκληρώσαμε την αποδελτίωση των τευχών της Επιθεώρησης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού μέχρι και το τεύχος 98-99 και βρίσκεται σε εξέλιξη η αποδελτίωση των άλλων 5 τευχών. Η αποδελτίωση βρίσκεται αναρτημένη στο site της ΕΛΕΣΥΠ www.elesyp.gr

•    Τον Ιούλιο 2013 το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς: Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα,  Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη,  εκφράζοντας την ανησυχία της «για την κατάργηση, άκριτα και χωρίς επιστημονική επιχειρηματολογία, νευραλγικών τομέων και ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την απόφαση για διαθεσιμότητα και επικείμενη απόλυση εκπαιδευτικών λειτουργών» επισημαίνοντας «την ανάγκη προετοιμασίας, έγκαιρης πληροφόρησης και  κοινωνικής συναίνεσης για κάθε αλλαγή που αποφασίζεται και που θα έχει ως συνέπεια την αλλαγή εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού για μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου».  Και στη βάση του υπομνήματός μας έγινε ερώτηση στη Βουλή από τον Απ. Κακλαμάνη.

•    Τον Αύγουστο 2013 στείλαμε στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τις απόψεις και θέσεις του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. σχετικά με τον κώδικα δεοντολογίας για τη δια βίου Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, που εκπόνησε ομάδα εργασίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και «σφραγίσαμε» για μια ακόμη φορά την συνεργασία μας με τον ΕΟΠΠΕΠ.

•    Τον Σεπτέμβριο του 2013 διοργανώσαμε στην ΑΣΠΑΙΤΕ το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα "Αφηγηματική προσέγγιση στη Συμβουλευτική για τη σταδιοδρομία: Θεωρία και Πράξη» και ομιλητή τον κ. Σπύρο Κρίβα, αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΕΣΥΠ με ιδιαίτερη επιτυχία.

•    Το Νοέμβριο 2013 υλοποιήσαμε το ετήσιο συνέδριό μας, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ, με θέμα "Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας στη μεταμοντέρνα εποχή: έρευνα και συμβουλευτική πρακτική" και συμμετέχοντες από τα πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας και με σταθερή καθημερινή συμμετοχή 400 περίπου ατόμων. Είχε επίσης προσκληθεί και μετείχε ο καθηγητής Δρ Gerchart Rott από την Γερμανία.  Το συνέδριο αφιερώθηκε μετά από απόφαση του ΔΣ στον καθηγητή κο Δημητρόπουλο Ε. για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του θεσμού Συ.ΕΠ. Σημαντικό ήταν το γεγονός της υλοποίησης του συνεδρίου στους χώρους του ΕΟΠΠΕΠ κάτι το οποίο σηματοδότησε και ανέδειξε την συνεργασία της ΕΛΕΣΥΠ με τον φορέα.
•    Την άνοιξη του 2014 πραγματοποιήσαμε με ιδιαίτερη επιτυχία επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες και η σχέση τους με την επιλογή σταδιοδρομίας» και ομιλήτριες την κα Δερέκα Μαρία και το μέλος του ΔΣ της ΕΛΕΣΥΠ  κα Μαστοράκη Έλενα.

•    Τον Ιούνιο 2014 πραγματοποιήσαμε εσπερίδα στην ΑΣΠΑΙΤΕ με ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, και θέμα "Εφαρμογή του συστήματος NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) στην Συμβουλευτική & την Εκπαίδευση".  Οι συμμετοχές πέρασαν τα 200 άτομα.

•    Τον Δεκέμβριο του 2014 υλοποιούμε το 2ο Συνέδριο με θέμα: «Η Επιχειρηματικότητα ως Επαγγελματική Επιλογή & η  Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας» , 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014. Το Συνέδριό μας αφιερώνεται μετά από απόφαση του ΔΣ στον καθηγητή κο Κασσωτάκη Μ. του σημαντικού δάσκαλου και θεμελιωτή της Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στην Ελλάδα.  Θετικό στοιχείο είναι η συμμετοχή εκπροσώπων από πολλούς –δημόσιους και ιδιωτικούς- φορείς, που αποδεικνύει την θετική εικόνα και την ανταπόκριση που έχουν οι δράσεις της ΕΛΕΣΥΠ στον επιστημονικό αλλά και τον επαγγελματικό χώρο , ιδιωτικό και δημόσιο.

•    Τέλος την περίοδο της θητείας του απερχόμενου ΔΣ γράφτηκαν περίπου 135 νέα μέλη στην ΕΛΕΣΥΠ και εκκρεμούν άλλες 10 περίπου αιτήσεις που θα εγκριθούν από την α’ συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΛΕΣΥΠ.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Παρελήφθησαν από προηγούμενο ταμείο [2010-2012]: Alpha bank: 3133,14 + 393,08 από μεταφορά= 3526,22
Έσοδα 1/1/2013-1/12/2014: 7330
Έξοδα  1/1/2013-1/12/2014: 8593,19
Υπόλοιπο: 2263,03
Συνολικά:  [3526 παραλαβή από το προηγούμενο ταμείο + 7330 έσοδα] – [8593,19 έξοδα + στην τράπεζα 2263,03] = Ο
Στον απολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται έσοδα-έξοδα που έλαβαν χώρα για το συνέδριο, από 1-12-2014.

3/12/2014
Η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.

Ράνυ Χ. Καλούρη

Καθηγήτρια Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

 

Για το κείμενο σε pdf πατήστε εδώ