ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.

Αγαπητά μέλη της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π., αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι,

σας καλωσορίζουμε στο νέο site1 της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. το οποίο φιλοδοξούμε να γίνει πόλος έλξης και γόνιμου διαλόγου για όλους όσους ασχολούνται και ενδιαφέρονται για τον θεσμό ΣυΕΠ.

Όπως γνωρίζετε, η ΕΛ.Ε.ΣΥΠ., η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, είναι η μοναδική επιστημονική εταιρεία στον ευρύτερο συναφή κλάδο στη χώρα μας με πολυετή δράση, υψηλό επίπεδο και αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, στους κόλπους της οποίας συγκεντρώνεται το σύνολο του επιστημονικού και στελεχιακού δυναμικού του κλάδου, λειτουργοί συμβουλευτικής, συμβουλευτικής σταδιοδρομίας κ.ά. που απασχολούνται κυρίως σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  σε κέντρα συμβουλευτικής, σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ερευνητικά κέντρα, ιδιωτικούς φορείς κλπ. Η επιτυχής διαδρομή της οφείλεται στην αφανή εργασία πολλών εκλεκτών επιστημόνων του κλάδου που εργάστηκαν επί σειρά ετών με επιτυχία, σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και προσήλωση στην επιστήμη για το έργο της Εταιρείας.

Το επιστημονικό περιοδικό της Εταιρείας, «Η Επιθεώρηση Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού» που εκδίδεται ανελλιπώς από το 1986, δημοσιεύει επιλεγμένα άρθρα με τη διαδικασία της επιστημονικής κρίσης και είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα. Στους στόχους δε της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. περιλαμβάνεται και η ηλεκτρονική έκδοση του αγγλόφωνου επιστημονικού περιοδικού «International Review of Counseling and Guidance».

Ανάμεσα σε επιμέρους άλλες δραστηριότητες της εταιρείας, όπως διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων και ενημερωτικών εκδηλώσεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ετήσιο επιστημονικό συνέδριο στις αρχές κάθε χειμώνα (εθνικό ή διεθνές), με επίκεντρο ένα θέμα που επιλέγεται κατά περίπτωση. Στο συνέδριο γίνονται πολλές σημαντικότατες και ενδιαφέρουσες επιστημονικές εισηγήσεις και ανακοινώσεις από καταξιωμένους επιστήμονες του κλάδου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με σεβασμό στην ιστορική της διαδρομή, η ΕΛΕ.ΣΥ.Π. θα συνεχίσει την προσπάθεια για την κατά το δυνατόν έγκυρη και πολύπλευρη επιστημονική κάλυψη του πολύ σημαντικού τομέα της Συμβουλευτικής και της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και σας καλεί όλους να συνδράμετε στο έργο της.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.
Η Πρόεδρος
Ράνυ Χ. Καλούρη
Καθηγήτρια Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.


1 Το ΔΣ της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. ευχαριστεί ιδιαίτερα για την αφιλοκερδή προσφορά τους προς την Εταιρεία την Αναστασία-Θεοφανώ Αντωνοπούλου για τον σχεδιασμό του λογότυπου της εταιρείας και το μέλος της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. Αλίκη Αντωνοπούλου για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιστοσελίδας.